toolУ оквиру пројекта „Сећање у покрету“ као и истоимено новог издања педагошког алата о култури сећања и улози споменика, forumZFD (Форум цивилна мировна служба) у Србији и forumZFD у Босни и Херцеговини у сарадњи са Удружењем наставника и професора хисторије/историје/повијести Босне и Херцеговине (EUROCLIO HIP BIH) организоваће обуке за будуће тренере/тренерице и водитеље/водитељке радионица са младима на тему култура сећања.

Нови педагошки и дидактички материјал „Сећање у покрету” резултат је заједничког рада тима професора/ки, наставника/ица и историчара/рки.

Након серије успешних тренинга у БиХ настављају се тренинзи на Западном Балкану. Овим путем позивамо наставнике/це из средњих школа и професоре/ке универзитета, као и васпитаче/ице и едукаторе/киње из области неформалног образовања, као и представнике организација цивилног друштва из Србије да се пријаве на тренинг у Београду, субота 12. и недеља 13. новембар 2016. године. Рок за достављање пријавног обрасца је среда, 26. октобар 2016. године.

Одмах након тренинга учесници/це ће добити Цертификат о учешћу и ново издање педагошког алата о култури сећања „Сећање у покрету” на српском/босанском/хрватском језику.

Учешће на тренингу је бесплатно. За све учеснике/ице тренинга организатор покрива трошкове оброка, а за оне који/е долазе из других градова у Србији организатор покрива трошкове смештаја (по потреби). Путни трошкови ће се рефундирати само уз карте јавних превоза (аутобус или воз) унутар Србије. У наставку документа налази се Пријавни образац за тренинг.

Сећање у покрету – информације о обуци

Пријавни образац

 

Оставите коментар