Удружење за друштвену историју – Euroclio, у периоду од 3. до 5. новембра 2023. у Пироту је реализовало Стручни скуп на коме су презентовани резултати пројекта Учење историје која то још увек није. У недељу 5. новембра одржана је редовна Годишња скупштина Удружења.


Представници Историјског архива Пирота и Удружења историчара Пирота пожелели су топлу добродошлицу колегама из УДИ – Euroclio. Том приликом су Удружење за друштвену историју – Euroclio и Удружење историчара Пирота потписали Меморандум о сарадњи.

У наставку програма Стручног скупа представљени су резултати пројекта Учење историје која то још увек није које УДИ – Euroclio реализује од 2017. године у сарадњи са европским удружењем историчара Euroclio и регионалним удружењима наставника историје из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Северне Македоније. Најављена је и промоција Приручника за наставнике који треба да буде објављен почетком следеће године.

Учесници Стручног скупа имали су прилике да посете Музеј Понишавља и пиротску тврђаву. Наставници историје из Пиротског округа имали су прилике да упознају своје колеге са културним наслеђем града Пирота и размене искуства са различитим методама рада учења на културно-историјским локалитетима.

У недељу, 5. новембра 2023. године, одржана је редовна Годишња скупштина Удружења за друштвену историју – Euroclio. На Скупштини су сумирани резултати и бројне активноти рада удружења у протеклом периоду. Најављене су нове активности и пројекти који ће се реализовати у наредном периоду. На крају заседања подељене су захвалнице најистакнутијим појединцима који су својим радом у протеклом периоду допринели унапређивању и афирмацији рада Удружења.

Извештај ТВ Пирот

Comments

Оставите коментар