У периоду од 2. до 4. новембра 2023. године одржаће се конференција Journal of European Memory у Букурешту у организацији Румунског друштва историјских наука и центра за грађанске ресурсе у пертнерству са УДИ – Euroclio. Позивамо заинтересоване наставнице и наставнике из Србије да се пријаве за учешће на конференцији до 25. августа 2023. године.


Развој културе сећања је један од циљева наставе историје. Учесници семинара ће разменити искуства и идеје о томе који су данас изазови у реализовању наставе везане за комунистички период, како су се мењали наративи о овом периоду, али и како подучавати ученике да препознају лажне информације. Регионални пројекат укључује наставнике из Србије, Румуније, Албаније и Молдавије. Семинар је намењен наставницима друштвених предмета у основној и средњој школи који сматрају да тему могу применити на својим часовима.

Трошкове смештаја и превоза (до 150 евра) покрива организатор.

Пријаве су отворене до 25. 8. 2023. Молимо вас да приложите своју биографију, мотивационо писмо и најмање 2 документа, везана за тему скупа са кратко објашњеном идејом (до 200 речи) о њиховој примени у настави.

Обавештење о прихватању пријаве ће учесницима бити послато до 5. 9. 2023. 

 За сва додатна питања, обратите се координаторки пројекта Весни Костић на [email protected]  

Оставите коментар