У оквиру пројекта Америчка историја у учионици: амерички утицаји на популарну културу и свакодневицу у Србији (1918-1941) одржан је вебинар 28. септембра, као и радионица за наставнике 1. октобра у просторијама Филзофског факултета у Београду. Пројекат Америчка историја у учионици Центра за америчке студије Филозофског факултета у Београду реализован је у сарадњи са Народном библиотеком Србије и Удружењем за друштвену историју – Euroclio уз подршку Амбасаде САД у Србији.


Вебинар за наставнике одржан је у четвртак 28. септембра 2022. године. На вебинару је присуствовало више од 100 наставника историје, енглеској језика, грађанског васпитања, српског језика и књижевности и других предмета из свих делова Србије и региона. Представљен је  приручник за наставу „Америчка историја у учионици: амерички утицаји на популарну културу и свакодвеницу у Србији (1918-1941)“, који могу користити и са ученицима основних и средњих школа. Вебинару су присуствовали и представници Америчке амбасаде у Београду, а аташеица за културу, Холи Зардус је одржала и уводну реч, уз проф. др Радину Вучетић, управницу Центра за америчке студије и Александра Тодосијевића, председника УДИ-Euroclio.

Радионица за наставнике одржана је у суботу 1. октобра 2022. године. Представљен је  приручник за наставу „Америчка историја у учионици: амерички утицаји на популарну културу и свакодвеницу у Србији (1918-1941)“. Проф. др Радина Вучетић је отворила радионицу и одржала уводну презентацију о утицају америчке културе на свакодневицу Србије у међуратном периоду. Наставници су учествовали у радионицама које су имале за циљ да прикажу вишеслојност приручника и његову примену у пракси. Радионице су водили Катарина Беширевић, Андријана Влаховљак, Емилија Цветковић и Александар Тодосијевић.

Желимо да се захвалимо свим наставницима који су присуствовали нашем вебинару и радионици на лепим речима, креативној дискусији и инспирацији за наш даљи рад!!!

Оставите коментар