Позивамо наставнике историје и друштвено-хуманистичких наука да се прикључе тиму Учење историје која то још увек није и да постану аутори материјала за учење о ратовима 90-их и распаду Југославије. Јавни позив је отворен до 16. августа 2021. године.

У наредне три године настављамо да развијамо пројекат новим активностима, стратегијама за учење и приручником за наставнике са готовим радионицама доступним свима који предају ратове деведесетих у учионици.


Шта је потребно за пријаву?

✔ Биографија (највише 2 странице)
✔ Мотивационо писмо (највише 1 страница)
✔ План часа (највише 5 страница)

Сви документи морају бити на енглеском језику, осим ако није другачије назначено.


Услови конкурса

Кандидати за ауторе радионица могу бити наставници са територије Републике Србије, који имају искуство са развојем образовних ресурса и поседују радни (основни конверзацијски) ниво енглеског. Од кандидата се очекује спремност да раде у мултинационалним тимовима на пројекту који ће се одвијати наредне три године.


Шта нудимо?

✔ Рад у мултинационалном тиму на смисленом и занимљивом пројекту;
✔ Стицање искуства у развоју образовних ресурса;
✔ Завршни рад ће бити дизајниран, уређен и објављен на више језика, приписујући вам признање као аутора;
✔ Сваки аутор ће добити хонорар од 1200 ЕУР за свој рад током целог трајања пројекта (2021-2023), а трошкови учешћа на састанцима (укључујући путовање, смештај и исхрану) биће у потпуности покривени.


Шта очекујемо?

✔ Осмишљавање, развој и испоруку две активности учења;
✔ Руковођење тимом сарадника за две активности учења;
✔ Учешће у радним састанцима тимова;
✔ Пилотирање и рецензирање материјала који су развили други аутори;
✔ Вођење радионице на крају пројекта на основу развијених активности учења;


Сарадници

Није загарантовано да ће сви водећи аутори/ауторски тимови развијати активност коју су предали на конкурсу. О темама ће се одлучивати након избора аутора. Развој материјала за учење одвијаће се као заједнички процес у тимовима са ауторима и сарадницима из свих региона. Сваки тим ће развити две активности учења. Аутори/вође група помоћи ће у одабиру сарадника. Сарадници ће добити накнаду од 400 ЕУР.

Молимо вас да у својој пријави назначите да ли бисте заинтересовани да будете сарадник ако не будете изабрани за аутора.


Како послати пријаву?

Пријављивање се врши преко сајта EUROCLIO, где можете пронаћи детаљне информације, упутства и преузети обрасце за план часа. Тим Учење историје која то још увек није из Србије стоји вам на располагању за пружање подршке у сваком тренутку: [email protected]

Оставите коментар