Игор Радуловић, наставник историје из Црне Горе, испред тима пројекта Учење историје која то још увек није, примио је награду Глобалног плурализма на свечаној церемонији у Отави (Канада) одржаној 20. новембра 2019. године. Награда се додељује појединцима, организацијама, владиним организацијама, свима онима који својим изванредним и одрживим достигнућима, доприносе изградњи инклузивних друштава у којима се поштује различитост.

На свечаној церемонији 20. новембра 2019. у Отави (Канада), Његово височанство Ага Кан, председник Управног одбора Центра за глобални плурализам, уручио је награду Глобалног плурализма награђеним лауреатима. Награда Глобалног плурализма препознаје плурализам у акцији и подстиче изванредна достигнућа организација, појединаца или влада, свих оних који својим изванредним и одрживим достигнућима, доприносе изградњи инклузивних друштава у којима  се поштује различитост међу људима. 

Добитници награде за Глобални плурализам

Од преко 500 пријава из 74 земље, награде је доделио независни међународни жири, којим је председавао Џо Кларк, бивши премијер Канаде, уз строг поступак евалуације и селекције кандидата. Свим победницима биће додељена новчана награда као подршка за унапређење њиховог рада.

Добитници награда за 2019. годину:

Центар за социјални интегритет, Мјанмар

Дебора Ахенкора, Гана

Пројекат Учење историје која то још увек није, Босна и Херцеговина, Хрватска, Црна Гора и Србија

Почасни лауреати:

Фондација Адиан, Либанон

Авганистански национални институт за музику, Авганистан

Фондација Артемизио, Мађарска

ОнБорд Канада, Канада

Рупантар, Бангладеш

Синга, Француска

Солиа, САД

Погледај снимак свечане церемоније доделе награда:

Погледај још:

Пројекат Учење историје која то још увек није добитник Награде за глобални плурализам за 2019. годину

Оставите коментар