Пријавите се за учешће на 27. годишњој EUROCLIO конференцији у Београду. У наставку прочитајте које су могућности за учешће наставника из Србије на међународној конференцији, која ће се одржати у Београду од 31. марта до 04. априла 2020.

EUROCLIO – eвропско удружење историчара, има велико задовољство да организује 27. годишњу конференцију и обуку за наставнике историје и друштвено-хуманистичких наука у Београду од 31. марта до 04. априла 2020. Конференција се организује у партнерству са УДИ – Euroclio, удружењем наставника историје из Србије и Едукацијом за 21. век. Тема конференције „Контроверзе и неслагања у учионици“ има за циљ да одговори на кључно питање како заинтересовати ученике за наставу историје. При томе, ће учесницима конференције бити представљени нови приступи и савремене методе у настави историје и друштвено-хуманистичких наука.

Програм конференције ће садржати предавања, богат културни програм, обиласке културно-историјских локалитета, панел дискусије, пленарне радионице о контроверзама везаним за културно наслеђе, као и низ других активности. Наравно, главна компонента програма биће радионице, креиране од стране историчара, наставника историје и друштвено-хуманистичких наука, што ће пружити велике могућности за умрежавање и дискусију о модерним методама и новим педагошким приступима који могу помоћи наставницима да се суоче са контроверзним и осетљивим темама у учионици.

27. годишња конференција EUROCLIO, Београд, 31. март – 4. април 2020.

Београд је изабран као локација наше конференције због богате историје Србије и самог града, историје коју је могуће осетити на сваком кораку шетњом кроз центар града. Зато нам је велико задовољство да позовемо наставнике историје и друштвено-хуманистичких наука из Србије да учествују на годишњој конференцији. EUROCLIO је понудио наставницима из Србије могућност да узму учешћа на конференција током два дана (03. и 04. април – петак и субота) уз специјални попуст који важи само за наставнике са територије Републике Србије. Цена дводневног учешћа на конференцији је 50 евра, која укључује ручак, вечеру, као и освежење и кафе на паузама за оба дана.

Можете се регистровати путем линка (учините што пре јер је број места ограничен)

Кликни на линк

Додатне информације [email protected]

Прочитај још:

С великим нестрпљењем вас очекујемо на нашој Годишњој конференцији!!!

Срдачно, Организациони одбор УДИ – Euroclio

Comments

    1. Поштована Тијана, за сада припреме теку по плану… Међутим, с обзиром да се ситуација мења из часа у час знаћемо у току следеће недеље. Постоји могућност и да се Конференција помери, тренутно разматрамо све могућности и пратимо ситуацију. Поздрав

Оставите коментар