Семинар за наставнике историје Настава модерне историје југоисточне Европе – оспособљавање наставника за мултиперспективни приступ настави историје одржан је у периоду од 11. до 12. маја 2019. године у Лесковцу у просторијама Центра за стручно усавршавање у образовању.


На семинару је учествовало 20 наставника основних и средњих школа из Лесковца и околних места. Циљ семинара је да се наставници историје оспособе да примене мултиперспективност као дидактичку методу у раду са ученицима компаративном анализом историјских извора у складу са образовним стандарима и предметним компетенцијама у настави историје.

Семинар се организује о оквиру ширег пројекта који носи назив “КО ЈЕ ПРВИ ПОЧЕО? – Историчари против ревизионизма”, који спроводи Удружење КРОКОДИЛ, а финансиран је од стране Делегације Европске уније у Србији. Овај двоипогодишњи пројекат, који се састоји од конференција, семинара, летњих школи и резиденционих боравака се реализује у блиској сарадњи са немачком организацијом форумЗФД. Пројекат је такође подржан од стране Канцеларије за сарадњу за цивилним друштвом, Владе Републике Србије, Министартства културе и информисања Републике Србије. Материјал који се користи током одржавања семинара је резултат пројекта Центра за демократију и помирење у југоисточној Европи (CDRSEE) из Солуна.

Види још: Семинари Удружења за друштвену историју – Euroclio

Оставите коментар