23621563_10203523110676416_1159630586416452715_nЗавршни састанак аутора пројекта Learning a History that is ‘not yet History’ одржан је у Мостару у периоду од 17. до 19. новембра 2017. На састанку у Мостару представљена је радна верзија веб сајта на коме ће се радити у наредном периоду. Договорене су даље активности које ће се дешавати у периоду до марта 2018. када је планирана завршна презентација пројекта у Београду. Експертски тим ушао је у завршну фазу припрема заједничког документа о препорукама и методичким смерницама о „учењу о ратовима 90-тих“ .


Циљеви пројекта су: прикупљање, евалуација и презентовање резултата иницијатива и различитих пројеката о ратовима на простору бивше Југославије; повезивање наставника историје у Европи и прикупљање информација како се о сукобима 90-тих година предаје на мултиперспективан начин; укључивање студената историје из европских земаља у процесе мултиперспективног приступа настави историје о сукобима 90-тих; упознавање наставника историје у Европи (формалног и неформалног сектора) о изазовима са којима се суочавају они који подучавају о 90-тих година у земљама бивше Југославије; допринос на пољу европске културе сећања путем подизања свести међу наставницима, студентима и ученицима да су могући заједнички приступи веома осетљивим темама из прошлости.

Погледај повезане чланке:

Састанак аутора пројекта Learning a History that is ‘not yet History’ одржан је у Осјеку

Трећа регионална EUROCLIO летња школа Going beyond Pride and Pain? – Албанија 2017.

Споменици на нишану – затирање историје и сећања

Четврти радни састанак аутора и координатора пројекта Learning a History that is ‘not yet History’ одржан је у Бања Луци

Радионице у Хагу – Транзициона правда и настава историје

Ауторски састанак регионалног ауторског тима пројекта Learning a History that is ‘not yet History’ одржан је у Београду

Нови регионални пројекат – Учење историје која то још увек није

Оставите коментар