17434578_1340502092684660_2688301690046287888_oЕдукација за 21. век организовала је конференцију за наставнике историје, социологије, грађанског васпитања и других друштвено-хуманистичких предмета под називом Употреба дигиталних материјала у настави историје и друштвено-хуманистичких предмета, у оквиру пројекта који реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије. Конференција је одржана 25. марта 2017. године у просторијама ООШ „Владислав Рибникар“ у Београду уз учешће партнера из EUROCLIO – европског удружења историчара, Удружења за друствену историју Euroclio и Удруге за едукацију и промицање људских права.

Конференцију су отвориле Лидија Жупанић Шуица, председница Едукације за 21. век и Снежана Кнежевић, директорка ООШ „Владислав Рибникар“. Проф. др Марко Шуица у уводном предавању говорио је о Дигиталним материјалима и развоју грађанских компетенција у настави. Александар Тодосијевић одржао је презентацију о Изазовима дигиталног доба и настави историје. Миљенко Хајдаровић представио је Historiana портал и рад тима стручњака Euroclio на изради дигиталних алата за историчаре у оквиру своје презентације Од дигиталног досељеника до дигиталног урођеника.


У дргом делу конференције, учесници су учествовали на две паралелне радионице. Прву радионицу о употреби ИКТ алата у настави историје водили су Александар Тодосијевић и Миљенко Хајдаровић. Другу радионицу Употреба дигиталног материјала Заједничка историја у настави историје и друштвено-хуманистичких наука држали су Иван Миленковић и Дарко Кмезић. На завршном делу конференције одржана је пленарна сесија, у оквиру које је одржана дискусија и договор око организације мреже наставника у оквиру Едмондо платформе.


Оставите коментар