silhouettes-68483_1920Да ли сте забринути због наставе историје у нашој земљи? Ово је прилика да нам помогнете тако што ћете изнети своје мишљење. Било је много организација и иницијатива које су се бавиле образовањем у историји, али перспективе наставника никада нису биле центар интересовања. EUROCLIO и CDRSEE удружују снаге у овој заједничкој иницијативи и раду на трансформацији система образовања у земљама Западног Балкана.

Развили смо истраживање које се фокусира на разна питања, укључујући и:

  • Образовне програме за едукаторе историје
  • Запошљавање и стручно усавршавање
  • Наставне планове и уџбенике
  • Улоге и способности (вештине) наставника
  • Школе
  • Праксу у настави историје/свакодневно учење
  • Рад на тешким темама

graphic

Треба нам ваша помоћ, дајте нам свој став о овим питањима како би нам помогли у изградњи базе доказа на основу којих ћемо се заложи за увођење корисних промена у образовни процес.

keyboard-824309_1920
Попуните упитник кликом на линк или слику

Сви подаци ће бити прикупљени анонимно, осигурани и онлине. Подаци ће бити представљени искључиво збирно.

Наша идеја је да имамо што више испитаника међу наставницима историје тако да слободно проследите анкету својим колегама.

Ми ценимо време које сте посветили попуњавању упитника и вашу сарадњу са Министарством просвете на одређивању приоритета који ће бити резултат анкете, а од којих ћемо почети на летњој школи.

Упитник се води као део пројекта  „e-PACT: едукација и партнерство  за адвокатуру, јачање мреже и трансформацију“ . Пројекат ће бити вођен у сарадњи EUROCLIO – Европског удружења едукатора историје и CDRSEE – Центра за демократију и помирење у Југоисточној Европи.

Важан део овог пројекта је процена потреба наставника историје у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову, Македонији, Црној Гори и Србији.

Наш циљ је да дамо глас наставницима историје на Балкану.

У упитнику ће се наћи питања којима ће се од вас тражити да се позабавите различитим аспектима едукације у историји укључујући и теме као што су: основне студије за наставнике, запослење и професионални развој, наставни материјали,  свакодневна наставна пракса.

Учешће у овом упитнику је добровољно.

Не постоје прави и погрешни одговори.  Молимо вас да нам дате ваше искрено мишљење.

Упитник је потпуно анониман, ми не скупљамо информације о вашем идентитету.

Подаци прикупљени у овом упитнику биће кориштени једино као збирни подаци.

Више о упитнику: http://epact.euroclio.eu/

Оставите коментар