logo

Поштоване колегинице и колеге,

Позивамо вас да узмете активно учешће на предстојећем „Националном семинару за Србију у оквиру ePACT пројекта (Education Partnership for Advocacy, Capacity-Building and Transformation)“ у организацији УДИ – Euroclio и Едукације за 21. век. Семинар ће се одржати у периоду од 29. до 30. октобра 2016. у хотелу Парк (Његошева 2, Београд). ePACT пројекат заједнички спроводе  EUROCLIO (European Association of History Educators) и CDRSEE (Center for Democracy and Reconciliation in Southeast Europe), а фокусира се на развој и примену нових дидактичких модела и унапређивање наставе историје у земљама Западног Балкана. Циљ семинара је унапређење наставе историје у основним и средњим школама у Републици Србији, у сарадњи са међународним организацијама, ради квалитативних промена у приступу настави историје.

Овом приликом вас позивамо да конкуришете за учешће у мини радионицама на којима треба да прикажете пример добре праксе из ваше учионице на једну од задатих тема:

  • Функционална примена ИКТ-а у настави историје

  • Како предавати остетљиве и контоверзне теме применом мултиперспективног приступа у настави историје

  • Учење о ратовима 90-тих

  • Учење о Холокаусту и другим облицима геноцида

Један од циљева УДИ – Euroclio је континуирани рад на професионалном развоју и стручном усавршавању наставника историје, односно оспособљавању наставника за примену мултиперспективног приступа у настави и оснаживању компетенција наставника да предају осетљиве и контроверзне теме у настави историје.

Конкурс је отворен за све наставнике историје основних и средњих школа са територије Републике Србије. Презентација не би требало да траје дуже од 20 минута. Аутори пет најбољих радова добиће прилику да учествују на семинару и да представе своја искуства из праксе у оквиру програма семинара. Путне трошкове и смештај током два дана трајања семинара покрива организатор.

Пријавите се најкасније до 15. октобра 2016.

Контакт особа за сва питања и сугестије: Александар Тодосијевић, e-mail: [email protected]

Пријаве за учешће:

 

Оставите коментар