Наградни конкурс за ученике средњих школа

“ЖИВЕТИ У ГРАДУ 1945-1991”
2004/2005

После успешно спроведеног Конкурса на тему СЕЋАЊА НА ДЕТИЊСТВО, Удружење за друштвену историју – EUROCLIO из Београда, у сарадњи са EUSTORY History Network, односно Koerber Stiftung iz Hamburga, и ове, школске 2004/2005, године покреће наградни конкурс из програма СУСРЕТИ С ПРОШЛОШЋУ. Тема овогодишњег конкурса је ЖИВЕТИ У ГРАДУ (1945- 1991).
Као и прошле године, конкурс је намењен ученицима средњих школа (од 15 -19 година старости), а главни циљ је афирмација истраживачког приступа у наставио историје, иако ментори ученика не морају бити само наставници историје, већ и других хуманистичких наука. Детаљна упутства о пропозицијама, теми, критеријуму и поступку оцењивања, роковима можете прочитати у Херодоту (специјални број 2). Ако ваша школа није добила примерак овог броја, њега можете погледати и преузети на нашем сајту.
Учешће на Конкурсу се остварује попуњавањем и слањем ПРИЈАВЕ (крајњи рок 6. децембар 2004) и слањем рада (крајњи рок 8. април 2005). ПРИЈАВУ можете наћи у специјалном броју Херодота или је попунити и послати директно са сајта.
За најуспешнијије учеснике организатор је припремио вредне награде, а пет првопласираних учесника са знањем енглеског или немачког језика ће учествовати на Летњој и Јесењој академији коју организује ЕУСТОРY Хисторy Нетwорк и Коербер Срифтунг из Хамбурга.

Све додатне информације можете добити од организатора; мејлом – од Бојана Вучковића или од Јелене Поповић; или на контакт телефон 011 328 44 52 .

Срећни што се остварује наша намера да овај програм постане традиционална манифестација нашег школства и што је прошлогодишњи Конкурс доживео велики успех, позивамо вас да и ове године, по први или други пут, узмете учешће!

СРДАЧАН ПОЗДРАВ!
Београд, 12.11. 2004.

Оставите коментар